A 2010. február 26-án megrendezett Almásfüzitői 28. Nyílt Nemzetközi Borversenyen a Kékfrankos 2009-es boromat a bírálat első köre után - ahol is 89,0 ponttal Aranyérem minősítést ért el - a Csúcs-zsűri visszakérte, amely visszakóstolás során a 417 összes…

Köztudott, hogy a borral foglalkozó gazdának, aki borát okszerűen akarja készíteni és kezelni, annak ismernie kell a bor kémiai összetételét, az érésnél és kezelésnél mutatkozó változásokat. A szőlő és a bor objektív átvétele, minősítése, a technológia irányítása, a…

attisch 2010.02.23. 17:59

Az öreg prés

Hogy mi adja a szőlőműveléssel és borkészítéssel foglalkozó emberek szeretetét e foglalatosság iránt? Úgy gondolom, erre sokan sokféleképpen tudnánk válaszolni. Színes a paletta: táj, növény, ember, környezet, eszköz, rendszer, maga a bor, sorolhatnánk hosszasan.Az…

6 komment

Címkék: prés

süti beállítások módosítása